Cens electoral de nacionalitats de països de l'Unió Europea (UE) residents a Espanya per a les eleccions municipals de 28 de maig de 2023

Dijous, 17 de novembre de 2022

Els ciutadans de la UE, no espanyols, residents a Espanya, podran votar en les eleccions municipals de 28 de maig de 2023 si estan inclosos en el cens electoral vigent d'aquestes eleccions i són majors d'edat el dia de la votació.

Per a la inclusió en el cens electoral vigent de les eleccions es requereix la inscripció prèvia en el padró municipal i haver manifestat la seva voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu en les eleccions municipals a Espanya.

  • Manifestacions de voluntat de votar:
    • Les declaracions formals de manifestació de voluntat de votar a Espanya per a les eleccions municipals podran realitzar-se per internet, correu postal, o personalment a l'Ajuntament de la seva residència.
      • Per internet: per a realitzar la declaració formal per internet pot accedir a la Seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística per Cl@ve. Aquest accés és permanent. Si no disposa de Cl@ve i ha rebut una comunicació postal, pot accedir a la següent adreça de la Seu electrònica de l'INE https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoUECTT, mitjançant la clau de tramitació telemàtica (CTT) rebuda en la comunicació postal. Aquest accés només estarà disponible des de l'1 de novembre fins al 30 de gener de 2023.
      • Per correu postal: els ciutadans que rebin aquesta comunicació i desitgin inscriure's en el cens electoral de les eleccions municipals podran fer-lo emplenant la declaració formal continguda en aquesta, signar-la i remetre-la a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral corresponent, per correu postal, que no necessita franqueig.
      • A l'Ajuntament de residència: mitjançant l'emplenament de l'imprès de declaració formal de manifestació de voluntat de votar a Espanya (model DFA) disponible en el propi Ajuntament.
  • Termini:
    • Les sol·licituds hauran de realitzar-se entre l'1 de desembre de 2022 i el 15 de gener de 2023, tots dos inclusivament.

Darrera actualització: 20.04.2023 | 11:22