Eleccions al Parlament Europeu de 9 de Juny de 2024

Dimecres, 8 de novembre de 2023

Les persones ciutadanes de la Unió Europea, no espanyoles, residents a Espanya, podran votar a les eleccions al Parlament Europeu de 9 de juny de 2024 si estan incloses al cens electoral vigent d'aquestes eleccions i són majors d’edat el dia de la votació.

Per a la inclusió al cens electoral vigent de les eleccions es requereix la inscripció prèvia al Padró municipal i haver manifestat prèviament la seva voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu a les eleccions al Parlament Europeu a Espanya.

L’últim dia per realitzar les declaracions formals serà el 30 de gener del 2024.

 

  • QUI TÉ DRET A VOT?

Les persones ciutadanes de la UE, no espanyoles, residents a Espanya, podran votar a les eleccions al Parlament Europeu de 9 de juny de 2024 si estan incloses al cens electoral vigent d'aquestes eleccions i són majors d’edat el dia de la votació.

Per a la inclusió al cens electoral vigent de les eleccions es requereix la inscripció prèvia al Padró municipal i haver manifestat la seva voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu a les eleccions al Parlament Europeu a Espanya.

  • COM REALITZAR LA MANIFESTACIÓ DE VOLUNTAT D'EXERCICI DEL DRET A VOT?

Es pot realitzar a través d’internet, presencialment a l’Ajuntament del municipi d’empadronament o per correu postal.

  • Per internet

Us haureu d’identificar mitjançant el sistema cl@ve, a través de la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística

(INE): https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentacion

  • A l’Ajuntament

Les persones empadronades podeu adreçar-vos a l’Ajuntament.

Us facilitarem el formulari de declaració formal, que també es pot descarregar de la seu electrònica de l'INE a la següent adreça:

https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentacion.

L'acreditació d'identitat es podrà fer amb la targeta d'estranger on figura el NIE, juntament amb el document d’identitat o passaport del vostre país d’origen.

  • Per correu postal

Les persones que hagin rebut una carta amb la comunicació de les seves dades d’empadronament preimpreses podran realitzar el tràmit a través dels següents mitjans:

1. Per internet, a l’adreça https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoUECTT, amb una clau de tramitació telemàtica (CTT) que es facilita a la comunicació rebuda.

2. Per correu postal, enviant la resposta directament a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral, sense necessitat de pagar franqueig.

TERMINI DE PRESENTACIÓ
L’últim dia per realitzar les declaracions formals serà el 30 de gener del 2024.

Darrera actualització: 8.11.2023 | 14:54