Jornades BiciCívic. Bicicleta Cívica al Parc.

Dimecres, 27 d'octubre de 2021 a les 08:30

El Parc del Montnegre i el Corredor us convida a participar a les properes Jornades BiciCívic: BICICLETA CÍVICA AL PARC. 

Octubre - Novembre 2021

       SORTIDES EN BICICLETA:    30/10/2021 al Corredor    /    13/11/2021 al Montnegre .

      TAULA DE DEBAT: 18/11/2021  (Plataforma virtual Zoom).

La situació del Parc del Montnegre i el Corredor, al bell mig d’àrees molt poblades com el Maresme i el Vallès Oriental, fa que sigui un espai natural amb molta freqüentació i amb un nombre elevat d’activitats de lleure. El fort increment d’usuaris de la bici en el Parc i en el medi natural en general planteja el repte d’aconseguir que el gaudi del contacte amb la natura sigui comptatible amb la preservació de la funcionalitat dels ecosistemes. 

Volem exposar i recollir informacions, opinions i propostes dels diferents sectors implicats (ciclistes, tècnics, propietaris, científics i altres usuaris) i compartir un debat sobre els impactes de l’ús de la bici i la seva compatibilitat amb els sistemes naturals del Parc.        

Us proposem participar en una taula debat  el proper 18 de novembre, de 19 a 20:30h. Es durà a terme de forma telemática per tal de facilitar-hi la participació i minvar la petja de carboni. Comptarà amb 4 ponències tècniques inicials breus (ciclista, científica, excursionista, administrativa) i les aportacions de tots els participants que vulguin.

Prèviament i de forma complementària han estat programades dues sortides (30 d’octubre i 13 de novembre). També hi podeu participar. Les sortides seran guiades per un expert en el medi natural, a ritme lent i atent al que va succeint. L’objectiu és doble, per una banda permetre’ns copsar el territori amb uns altres ulls per descobrir indrets i valors naturals i culturals. I per l’altra banda avaluar els impactes potencials de determinades conductes sobre el medi i els altres usuaris.

Hi ha dues convocatòries: la primera a la muntanya del Corredor (amb sortida des de Can Bosc, municipi de Dosrius) el dissabte 30 d’octubre  i una segona sortida pel Montnegre (des d’Hortsavinyà, municipi de Tordera) el dissabte 13 de novembre. De 9 a 12:30h.

Us adjuntem  el cartell i la fitxa tècnica d'aquestes jornades.  Us preguem en feu difusió a través dels vostres mitjans i xarxes socials. La participació -la vostra en primer lloc- és necessària per tal d'escometre aquest repte de proporcions creixents.

Jornades gratuïtes. Cal inscripció prèvia.

Podeu demanar més informació i inscriure-us al telèfon o e-mail de l’Escola de Natura del Corredor, secretaria tècnica de les Jornades:

Secretària Tècnica

Parc Montnegre. Oficina del Parc

93 795 54 05

enc@pangea.org

 

Darrera actualització: 27.10.2021 | 08:48