Mapa de Patrimoni Cultural de Fogars de la Selva

Dilluns, 25 d'octubre de 2021 a les 13:57

Benvolgut veí/veïna,

Des de l’Ajuntament, amb el suport del Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, s’està duent a terme el Mapa de Patrimoni Cultural de Fogars de la Selva, que té per objectiu conèixer la riquesa cultural i natural del nostre municipi, per establir posteriorment mesures per a la seva protecció i difusió.

Els Mapes del patrimoni local pretenen la detecció exhaustiva, la descripció i la valoració del patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics i jaciments arqueològics), del patrimoni moble (objectes singulars i col·leccions), del patrimoni documental (fons fotogràfics, documentals i bibliogràfics), del patrimoni immaterial (manifestacions festives, tècniques artesanals, costumari, tradició oral, cuina, música i dansa) i del patrimoni natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars). Això significa que el Mapa ha de recollir tots els elements significatius del nostre terme: les masies; les ermites; els molins, els forns, els tallers, els vapors… i altres mostres d’arqueologia industrial; les barraques de pastor o de pagès; les creus de terme; les fonts, els arbres monumentals i altres indrets naturals o paisatgístics; les col·leccions d’objectes; els arxius, els documents antics i les col·leccions d’antigues fotografies; les llegendes, els costums, les festes, els balls i les cançons, vigents o desaparegudes; etc.

L’esmentat estudi s’està realitzant per part del senyor Jordi Montlló i Bolart, Dr. en Antropologia Social i Tècnic en Patrimoni, Arqueologia i Museus. L’objectiu d’aquest professional és l’obtenció d’informació gràfica i/o documental que pugui ser útil per completar l’estudi.

És molt important la vostra col·laboració perquè aquest projecte es pugui portar a terme.

Comptem amb la vostra ajuda, que de ben segur serà positiva.

Darrera actualització: 25.10.2021 | 13:57