Projecte Petits Implicats amb l’alumnat de 6è curs Escola Les Falgueres

Dijous, 18 de març de 2021 a les 00:00

El mes de gener es va iniciar el projecte “Petits Implicats” amb l’alumnat de 6é de primària de l’escola Les Falgueres. Aquesta iniciativa de foment de la participació de la franja petita de joves del municipi està promoguda per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Fogars de la Selva.

“Petits Implicats” convida a l’alumnat a treballar en un breu procés de participació en relació al municipi, buscant accions significatives a realitzar per part del grup de 6è de primària. Aquesta experiència vol ser un espai més de cohesió entre els nois i noies que permeti augmentar  la seva identitat vinculada al municipi. A l’hora, aquest marc d’aprenentatge vol servir com a un primer contacte entre les referents de joventut del municipi i l’alumnat que està a punt de traslladar el seu procés formatiu cap a l’institut (fora del propi municipi).

Per desenvolupar aquest projecte la tècnica de dinamització juvenil del municipi es troba un cop al mes amb el grup classe de l’escola per treballar diferents aspectes de la participació a través de diverses dinàmiques. L’objectiu és que el propi alumnat sigui el protagonista del procés i s’encarregui de decidir una activitat, planificar-la i executar-la. 

Aquest curs, degut a les mesures sanitàries, l’activitat es durà a terme dins la mateixa escola en els diferents grups bombolla. No obstant, l’objectiu és que en pròximes edicions es pugui tenir un impacte a la ciutadania en general, és a dir, que les activitats estiguin pensades per a la població de Fogars de la Selva. 

Tanmateix, no volem que Petits Implicats s’acabi un cop finalitzat el projecte plantejat a 6è, sinó tot el contrari. A partir del grup de joves que es creï a 6è, es vol oferir un espai de trobada i un acompanyament, proporcionant-los-hi nous reptes i noves accions a dinamitzar, com a grup juvenil del municipi, de manera proporcionada a l’edat que van adquirint.

Així doncs, esperem que l’alumnat de 6è gaudeixi de l'experiència d’aquest projecte i que aquest sigui una petita espurna que activi el moviment juvenil a Fogars de la Selva.

Darrera actualització: 18.03.2021 | 14:56

Imatges