Introducció

El municipi


El municipi de Fogars de la Selva està situat a l'extrem meridional de la comarca i limita al sud amb el Maresme, comarca a la qual va pertànyer fins a la divisió territorial de Catalunya de l'any 1936.

El terme té una extensió de 33,17 Km2 i una població de 1500 habitants. S'estén pel sector nord-est del massís del Montnegre, amb el Montgròs com a punt més alt (391 metres), i per la part baixa de la Tordera, a la zona on conflueix la riera de Santa Coloma. Bona part del territori està ocupat per boscos de pins, alzines i roures. A la part més plana, al nord i a l'est, s'hi conreen cereals, vinyes, hortes i pollancres. Antigament s'hi explotaven algunes mines de coure i plom, actualment abandonades.

A mitjans dels 90 el poble va experimentar una revolució urbanística que transformà les antigues urbanitzacions del nucli urbà. Tanmateix, compta amb un gran nombre de masies disseminades al llarg del territori.

Les dues parròquies que conformen el municipi són la de Sant Cebrià de Fogars a llevant i la de Sant Andreu de Ramió a Ponent.

Darrera actualització: 11.12.2020 | 12:45
Darrera actualització: 11.12.2020 | 12:45